Home » Nosebedience

Wat is Nosebedience ©?

Nosebedience © is een vernieuwende en diverse tak van hondensport. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt bij Nosebedience © gebruik gemaakt van twee verschillende onderdelen van de hondensport, namelijk Nosework en Obedience.

 

Als hondenliefhebber ben je waarschijnlijk al bekend met beide onderdelen. Het doel van Nosework of detectie is om honden een specifieke geur te laten vinden door gebruik te maken van hun neus. Detectie is momenteel razend populair aan het worden in Nederland. De obedience richt zich voornamelijk op de gehoorzaamheid van de hond aan zijn geleider.

 

Bij Nosebedience © worden deze zaken met elkaar gecombineerd. Dit maakt het een uitdagende sport, die geschikt is voor alle honden, van jong tot oud, ongeacht ras.

 

Binnen de Nosebedience © kan je samen met je hond drie verschillende certificaten halen. Zo heb je altijd een bepaald doel om naartoe te werken en kan je ook als beginner heel goed deelnemen. Het is absoluut niet nodig om ervaring of voorkennis te hebben, de geselecteerde Nosebedience-instructeurs kunnen jou en je hond vanaf het begin begeleiden.

 

Voor meer informatie over Nosebedience © kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Ook is alle informatie terug te vinden op de Nosebedience © Website.

 

Het fundament van Nosebedience © bestaat uit vijf kernoefeningen die bij elk certificaat terugkomen. Bij elke van deze oefeningen zie je de combinatie van Obedience en Nosework terugkomen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je er aan om zelf Nosebedience © met je hond te gaan doen? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen en informeren naar de mogelijkheden en/of u in te schrijven voor de training.